zoumpoulakis

Μιχαήλ Ζουμπουλάκης

Ο Μιχαήλ Σ. Ζουμπουλάκης είναι Καθηγητής της Μεθοδολογίας & Ιστορίας της Οικονομικής Σκέψης.

Γεννήθηκε στην Καβάλα το 1961 όπου και ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές. Σπούδασε στο Οικονομικό Τμήμα του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστήμιο Paris 1 Panthéon-Sorbonne από όπου έλαβε το Μεταπτυχιακό (DEA, 1983) και το Διδακτορικό του Δίπλωμα (1988) στη Μεθοδολογία & Ιστορία της Οικονομικής Σκέψης.

Εκλέχτηκε Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας το 1991 και εντάχθηκε στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με την ίδρυση του. Έγινε Καθηγητής Α’ βαθμίδας το 2010.

Έχει δημοσιεύσει τα βιβλία La science économique à la recherche de ses fondements (1993, Paris: Presses Universitaires de France), Προβλήματα μεθόδου στην Οικονομική Επιστήμη (2007, Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Θεσσαλίας) και The varieties of economic rationality: from Adam Smith to contemporary behavioural and evolutionary economics (2014, London: Routledge) καθώς εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους, στα ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν στην Ιστορία και Μεθοδολογία της Οικονομικής Επιστήμης, τη Νέα Θεσμική Οικονομική Θεωρία και την Οικονομική Ιστορία.

Σύνδεσμοι