LoukasZachilas01

Λουκάς Ζαχείλας

Ο Δρ. Λουκάς Ζαχείλας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 10/6/1960. Σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πήρε το Πτυχίο του το 1983. Το 1988 αναγορεύτηκε διδάκτωρ του Φυσικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών ολοκληρώνοντας την διδακτορική του διατριβή με τίτλο «Αριθμητική και Θεωρητική Μελέτη τρισδιάστατων αστρικών συστημάτων».

Εργασίες του έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά ανάμεσα στα οποία είναι τα: Astronomy & Astrophysics, Astronomy & Astrophysics Supplement Series, Chemical Physics, Molecular Physics, International Journal of Bifurcation & Chaos, Applied Mathematics, Journal of Biological Physics, International Journal of Nonlinear Science and Numerical Simulations και Solar Physics. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στη μελέτη δυναμικών συστημάτων σε χώρους δύο και τριών διαστάσεων και στην πιθανή εμφάνιση χάους. Τέτοια μοντέλα προκύπτουν στη Γαλαξιακή Δυναμική, την Εφαρμοσμένη Οικονομική Ανάλυση, σε προβλήματα χρονοσειρών και σε προβλήματα ανταγωνισμού εξοπλισμών. Από το 1982 έως και σήμερα έχει συμμετάσχει σε αρκετά συνέδρια όπου και έχει παρουσιάσει το ερευνητικό του έργο.

Από το 1990 έως και σήμερα έχει διδάξει μεταξύ των άλλων στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, στο Τ.Ε.Ι. Ηρακλείου Κρήτης, στο Τ.Ε.Ι. Λάρισας, στην Α.Σ.ΠΑΙ.ΤΕ Βόλου και φυσικά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Από το Μάρτη του 2019 είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στην Αριθμητική και Αναλυτική Μελέτη Μη γραμμικών Δυναμικών Μοντέλων και Ευστάθεια Οικονομικών Συστημάτων στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Π.Θ.

Είναι μέλος της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης και Πρόεδρος της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος με έδρα τον Βόλο.

Σύνδεσμοι