stamboulis

Γεώργιος Σταμπουλής

Ο Γεώργιος Σταμπουλής είναι Διπλωματούχος Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης. Είναι κάτοχος Μάστερ Επιστημών (M.Sc.) στη Διοίκηση Τεχνολογίας και Διδακτορικού Φιλοσοφίας (D.Phil.) στην Επιστημονική και Τεχνολογική Πολιτική από την Ερευνητική Μονάδα Επιστημονικής Πολιτικής (SPRU) του Πανεπιστημίου του Sussex (H.B.).

Πριν την ένταξή του στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών (ΤΟΕ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας δίδαξε για αρκετά έτη προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα σε διάφορα Τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθώς και σε άλλα ΑΕΙ και σε μεταπτυχιακά προγράμματα ΑΤΕΙ. Συνέβαλε στο σχεδιασμό της νέας Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας, του Διατμηματικού Προγράμματος Σπουδών Επιχειρηματικότητας της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (http://www.moke.uth.gr/), όπου διδάσκει τα σχετικά μαθήματα  Εισαγωγή στην Επιχειρηματικότητα, και Ανάπτυξη Επιχειρηματικών Σχεδίων. Διδάσκει επίσης τα μαθήματα Οικονομική της Τεχνολογίας στο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του ΤΟΕ, Επιχειρησιακή Διαχείριση και Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος και Τεχνολογική Στρατηγική, Διοίκηση Καινοτομίας και Τεχνολογίας και Επιχειρηματικό Εγχείρημα στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Επιχειρηματικότητα.

Διετέλεσε μέλος του ΔΣ των ΕΛΠΕ Α.Ε. (Μάιος-Οκτώβριος 2016) και μέλος του πρώτου Εποπτικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ) Α.Ε. (Οκτώβριος 2016-Οκτώβριος 2019), το οποίο είχε και την ευθύνη ίδρυσης της εταιρείας εκ μέρους του Ελληνικού Δημοσίου. Έχει εργασθεί σε πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων, καθώς και για το σχεδιασμό δράσεων και πολιτικών σχετικά με την ανάπτυξη, την πολιτική για την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα κλπ.

Είναι μέλος του ΤΕΕ, της Εταιρίας Συστημικής Δυναμικής (System Dynamics Society – www.sds.org) και του Ελληνικού τμήματός της καθώς και του European Association of Evolutionary Political Economy.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν – μεταξύ άλλων – στην οικονομική της τεχνολογικής και θεσμικής εξέλιξης, την οικονομική της διοίκησης επιχειρήσεων, τη στρατηγική των επιχειρήσεων, τους συνεταιρισμούς εργαζομένων, τη διαχείριση, στρατηγική και πολιτική για την τεχνολογία, τη γνώση, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, την οικονομική της ενέργειας και της μετάβασης σε βιώσιμα κοινωνικο-τεχνολογικά συστήματα, τις κριτικές θεωρίες της διοίκησης, τον κριτικό ρεαλισμό και τη συστημική δυναμική.

Σύνδεσμοι