economou

Αθηνά Οικονόμου

Η Δρ. Αθηνά Βησ. Οικονόμου γεννήθηκε στη Λάρισα στις 11/06/1975.

Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Οικονομική Επιστήμη με κατεύθυνση στην Οικονομική Θεωρία (M.Sc. in Economics) από το Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 2008 αναγορεύτηκε Διδάκτωρ του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (Ph.D.). Έχει διδάξει φροντιστηριακά μαθήματα στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και στα Τμήματα Λογιστικής και Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Λάρισας ως Εργαστηριακή και Επιστημονική Συνεργάτης.

Από το 2009 διδάσκει στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ως Ειδική Επιστήμονας (Π.Δ. 407/80) και από τις αρχές του 2011 είναι Λέκτορας του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών. Από το 2016 είναι Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών..

Από το 2003 συμμετέχει σε ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέρονται εστιάζονται στα Οικονομικά της Εργασίας και ειδικότερα στη μετανάστευση, στην ικανοποίηση από την εργασία και στην υγεία των εργαζομένων και των ανέργων.

Σύνδεσμοι